Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

LozinkaRegistracija
Izgubljena lozinka
Partneri
EP košarka: Hrvatska - Italija 74:66
Objavio/la UnReal-Net / 21. Rujan 2005, 12:37

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u èetvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u razigravanju za èetvrtfinale u utorak u Podgorici pobijedila Italiju 74:66 (16:19, 24:12, 15:21, 19:14).


Protivnik hrvatske vrste u borbi za polufinale bit æe Španjolska.

HRVATSKA: Kasun 20, Ukiæ, Popoviæ 12, Vujèiæ 16, Prkaèin 4, Žižiæ, Girièek 7, Planiniæ 6, Tomas, Mamiæ 6, Bagariæ 3, Ranèiæ.

ITALIJA: Calabria 14, Basile 9, Galanda 9, Soragna 2, Marconato 2, Pozzecco 14, Righetti, Mancinelli, Bulleri 2, Mordente, Chiacig 14, Gigli.

Kao što se i oèekivalo dvoboj protiv Italije protekao je u tvrdoj i neizvjesnoj igri. Važnost utakmice u kojoj nema prava na pogrešku i u kojoj gubitnik odlazi kuæi, zasigurno je sputala igraèe. “Azzurri” su odlièno zatvorili vanjsku igru hrvatske linije, no nisu imali rješenja za hrvatske centre koji su dominirali reketom, te Marka Popoviæa, koji je još jednom pružio sjajnu predstavu. Koliko su, prije svih Kasun i Vujèiæ, a potom i Prkaèin i Bagariæ dominirali svjedoèi i èak 40 naših skokova, dok su suparnici imali skoro dvostruko manje (22).

Hrvatski košarkaši prilièno konfuzno i sa previše pogrešaka zapoèeli su ogled protiv osvajaèa srebrne medalje s posljednjih Olimpijskih igara u Ateni. Sreæom, niti Talijani nisu previše blistali pa nisu uspjeli stvoriti veæu prednost.

U igri su nas održavali centri, Vujèiæ i Kasun su od naših 16 koševa u prvoj èetvrtini postigli 12. Dominacija naših centara nastavila se i u drugoj dionici, no proradila je i vanjska linija, pa smo koncem druge èetvrtine serijom 10:0 došli do prednosti 40:31. Zanimljivo, u prvom poluvremenu centri (Vujèiæ, Kasun, Bagariæ i Prkaèin) postigli su 25 od 41 koša.

U treæoj dionici Talijani su zatvorili reket, a vanjska linija nije uèinkovito odgovorila, pa su “Azzurri” smanjili zaostatak na svega tri koša (55:52). Meðutim, sjajnim otvaranje posljednje èetvrtine i serijom 9:0 odabranici izbornika Nevena Spahije prelomili su susret. U posljednjoj èetvrtini posebno raspoloženi su bili Popoviæ (5 od svojih 12 koševa), te Kasun (8 od svojih 20 + 7 skokova).

“Bila je ovo vrlo teška utakmica. Talijani su odlièna i vrlo neugodna momèad. No, mi smo bili dominantni, stalno smo vodili i samo zbog nekoliko nepotrebnih pogrešaka ugrozili smo uspjeh i dozvolili Talijanima da nam se približe. Ovom pobjedom naèinili smo veliki posao, no na tome ne mislimo stati”, kazao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Neven Spahija.

Ovom pobjedom hrvatska vrsta naèinila je veliki korak prema ispunjenju plana - plasmanu meðu šest najboljih što osigurava direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Japan. Protivnik hrvatske vrste u polufinalu bit æe Španjolska, a susret je na rasporedu u petak u Beogradu u 21 sat.

(Hina - http://www.hina.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.00 sekunde.