Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

LozinkaRegistracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Davis Cup: Hrvatska - Rusija 1:1
Objavio/la UnReal-Net / 24. Rujan 2005, 13:12

Nakon prvoga dana polufinalnog dvoboja Davis Cupa tenisaèa Hrvatske i Rusije u Splitu rezultat je 1-1, a bod Hrvatskoj, nakon poraza Marija Anèiæa od Nikolaja Davidenka, donio je Ivan Ljubièiæ pobijedivši Mihaila Južnjija 3:2 (3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4).


Tijekom prvoga seta jedini segment igre koji je dobro funkcionirao kod Ljubièiæa bila je igra nakon ubaèenog prvog servisa gdje je osvojio 11 od 12 poena. No, nakon drugog servisa osvojio je tek pet od 14 bodova, dok je u pet servis-igara Južnjija osvojio tek èetiri boda. Jedinu priliku da uèini nešto na servis Rusa Ljubièiæ je imao kod 1-1 kada je stigao do 30-30, a u narednom poenu èinilo se da je Južnji izbacio jedan udarac u aut. Ljubièiæ je zastao, no suci su ostali nijemi, a Južnji je osvojio taj i sljedeæi poen. Èini se da je to poprilièno dekoncentriralo Ljubièiæa pa je odmah u sljedeæoj igri izgubio svoj servis. Do kraja prvoga seta Južnji je vrlo sigurno držao svoj poèetni udarac i priveo taj dio igre sa 6-3 u svoju korist.

U drugom setu, sreæom, situacija na terenu je bila sasvim drugaèija. Ljubièiæ je oduzeo servis Južnjiju za 2-0, a i do kraja tog dijela dvoboja u svakom je gemu radio pritisak na poèetni udarac Rusa. Nije ostvario dvostruki "break", no stigao je do poravnanja u setovima.

Treæi set je umalo zapoèeo kao i drugi, Ljubièiæ je odmah u prvoj igri imao priliku za oduzimanje servisa, no Južnji je dva puta ubacio odlièan prvi servis, te se uspio izvuæi. Ipak, kod 3-3 Ljubièiæ je još jednom odliènim reternima stigao do prilike za "break", a ovoga je puta tu priliku i iskoristio. U sljedeæoj igri Južnji je imao priliku uzvratiti, ali ponovno je proradio Ljubièiæev odlièan servis kojim se izvukao iz neugodne situacije, a potom je pri vodstvu 5-4 autoritativno zadržao servis za 6-4 i vodstvo od 2-1 u setovima.

Nažalost, dvoboj nije završio u èetiri seta što bi odgovaralo Ljubièiæu s obzirom da ga u subotu i nedjelju oèekuju još dva teška dvoboja. A šansi je bilo, pri rezultatu 2-2 imao je 15-40 na servis Južnjija, no tada je jedan slabiji drugi servis poslao u mrežu i ponudio Rusu priliku da se izvuèe i ostane u meèu. Iako je Ljubièiæ i dalje pritiskao servis Južnjija, on je bio taj koji je popustio. Pri rezultatu 4-5 promašio je dva lagana voleja i praktièki poklonio set Rusu.

Ipak, u petom setu nastavio se stalni pritisak Ljubièiæa na servis Južnjija. Kod rezultata 1-1 imao je dvije lopte za “break”, prilikom prve Južnji je prestupio prilikom servisa, no glavni sudac nije prihvatio tu odluku linijskog. Sreæom, naš prvi igraè se nije dao smesti, veæ je odmah u sljedeæem servis-gemu Južnjija odigrao nekoliko maestralnih poena, te osigurao krucijalnu prednost. Èak tri puta je Ljubièiæ u toj igri poentirao izravno nakon servisa Južnjija i stigao do vodstva 3-2. “Break” je Ljubièiæ potvrdio u stilu Gorana Ivaniševiæa - s èetiri asa, a i u preostala svoja dva servis-gema do kraja dvoboja nije ponudio niti najmanju šansu Južnjiju za novi povratak u meè. Južnji je pri vodstvu Ljubièiæa 5-4 pokušao posljednji trik, žalio se na ozljedu leða i tražio pomoæ fizioterapeuta kako bi uèinio Ljubièiæa nervoznim. To mu je djelomièno uspjelo, Ljubièiæ je promašio tri prva servisa zaredom, Južnji je stigao do 15-30, ali nakon toga proradio je prvi “Ljubin” servis, as i dva servis-winnera donijela su mu pobjedu.

Ljubièiæ je tijekom èitavog dvoboja imao 59 posto ubaèenog prvog servisa, osvojio je 87 posto poena nakon uspješno ubaèenog poèetnog udarca, postigao je 33 asa, a iskoristio je tri od devet prilika za "break".

U subotu je na rasporedu igra parova s poèetkom u 14 sati.

(Hina - http://www.hina.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.00 sekunde.