Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

LozinkaRegistracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Mladen Bajiæ odlazi, ime nasljednika još se taji
Objavio/la UnReal-Net / 22. Veljača 2014, 16:43

Novi glavni državni odvjetnik svakako neæe biti nitko od Bajiæevih zamjenika, niti ministar pravosuða Orsat Miljeniæ o èemu se dosad spekuliralo u medijima, sve je što nam je naš sugovornik htio reæi o Bajiæevom nasljedniku


Hrvatska æe nakon 12 godina dobiti novog državnog odvjetnika. Još se ne zna tko æe to biti, ali sada je sigurno da Mladen Bajiæ odlazi s jedne od najvažnijih i najosjetljivijih dužnosti u državi.

Potvrðeno nam je to u Vladi, èija je nadležnost, uz prethodno mišljenje Odbora za pravosuðe, predlaganje Saboru glavnog državnog odvjetnika.

– Uvjereni smo da je 12 godina bilo više nego dovoljno. Osim toga, stoji i dalje sve što smo o Bajiæu govorili u vrijeme dok smo bili u parlamentarnoj oporbi, rekao nam je jedan vladin dužnosnik.

Podsjetimo, Zoran Milanoviæ je kao predsjednik SDP-a u niz navrata bio vrlo kritièan prema glavnom državnom odvjetniku, zamjerajuæi mu da je, naroèito kad je rijeè o korupciji na politièkoj razini, isuviše osluškivao državnu politiku i bio selektivan u kaznenom progonu.

»Bilo je u ovih osam godina, koliko je Bajiæ na èelu DORH-a, dobrih, ali jako puno manje dobrih stvari«, rekao je Milanoviæ u veljaèi 2010. tijekom saborske rasprave o imenovanju glavnog državnog odvjetnika.

Pozvao je tada premijerku Jadranku Kosor da odustane od Bajiæa i predloži nekog drugog, jer »Hrvatska ima dovoljno struènih osoba tog profila«.

I danas je Milanoviæ u poziciji da odabere tu osobu, a to mora uèiniti uskoro jer Bajiæu mandat završava 23. travnja. U Banskim dvorima veæ znaju ime, ali ga zasad drže pod embargom.

– To neæe biti nitko od sadašnjih Bajiæevih zamjenika. Ali, ne zato što ti ljudi ne rade dobro, treba nam netko poznat, èovjek èvrstog karaktera, koji æe javnosti biti odreðeno jamstvo kvalitete glavnog državnog odvjetnika. S druge strane, to sasvim sigurno neæe biti ministar pravosuða, o èemu se spekuliralo u medijima, sve je što nam je naš sugovornik htio reæi o Bajiæevom nasljedniku.

(Novi List - http://www.novilist.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.01 sekunde.