Index
·   Hrvatska
·   Svijet
·   Politika
·   Sport
·   Znanost
·   Računala / IT
·   Film / TV / Video
·   Glazba
·   Kultura
·   Novac
·   Zanimljivosti
·   Crna kronika

Teme
·   Severina - ukredena snimka
·   Rat u Iraku
·   Afera Žužul
·   Predsjednički izbori 2005.
·   Hrvatska u EU
·   Prirodne katastrofe
·   Privatizacijske afere
·   Vatrogasci i požari
·   Izbori 2007.
·   Tina Katanić - seks snimka

Foto vijesti
·   Tranzit Venere
·   Slavni i poznati
·   Celebrity nude leaked
Korisnički meni
Korisnik

LozinkaRegistracija
Izgubljena lozinka
Partneri
Hrelja u Saboru: Èovjeèe, staklopuhaèi æe umrijeti ako piju vodu
Objavio/la UnReal-Net / 22. Veljača 2014, 16:56

Saborski zastupnik HSU-u Silvano Hrelja, ujedno i šef stranke koja èini vladajuæu Kukuriku koaliciju, založio se danas u Saboru da se i na radnom mjestu dopusti konzumacija alkohola.


Kaže kako bi trebalo uskladiti Zakon o zaštiti na radu i Zakon o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se koncentracija do 0,5 promila alkohola u krvi, osim u prometu, dopuštala i na radnom mjestu. "Kad kažemo nula onda nema praga tolerancije, a život mora imati prag tolerancije i stoga se zalažem da imamo i u vožnji i na poslu iste uvjete", rekao je Hrelja u saborskoj raspravi o Zakonu o zaštiti na radu.

Istaknuo je kako od takvoga stava neæe odustati, "zato što sam obišao svijeta, vidio brodogradilišta gdje je za vrijeme ruèka slobodno konzumirati deci vina ili malo pivo".

Naglasio je kako je kao inžinjer sigurnosti na radu bio u izvidu 15-ak smrtnih ozljeda, a ni jednoj uzrok nije bio alkohol. "Mi sad imamo apsolutnu zabranu u postojeæem zakonu, apsolutnu zabranu konzumiranja alkohola, opojnih sredstava, apsolutnu zabranu pušenja na poslu, a takve odredbe imaju prohibicijsko djelovanje. A znate kako završava prohibicija", uvjeravao je Hrelja kolege.

Kazao je i kako zna staklopuhaèe u tvornici stakla koji popiju 10 piva u smjeni. "Èovjeèe, moraju nešto imati u sebi, jer ako piju vodu umrijet æe", poruèio je.

Njegov prijedlog nije naišao na odobravanje u zastupnièkim klupama.

"Bolje popiti tri litre vode nego tri litre piva", uzvratila mu je nezavisna Jadranka Kosor, a za ostanak odredbi o zabrani konzumiranja alkohola te pušenja na radnom mjestu zauzeo se i HDZ-ovac Željko Reiner.

"Kolega Hrelja, vi ste rezolutno nastupili i rekli da neæete odustati od vašeg zahtjeva vezano uz promile, a ja i dalje smatram i založit æu se da kao klub ne podržimo eventualno poveæanje na 0,5 promila", poruèila je Hrelji i SDP-ova Gordana Sobol.

(iPress - http://www.ipress.hr)


Komentari korisnika

Upiši komentar
Potrebno je biti prijavljen na sustav! Ako se još niste registrirali, to možete vrlo brzo učiniti OVDJE

Sva prava pridržana. Copyright 2004-2017 UnReal Network. Obrađeno u 0.01 sekunde.